annamaria

annamaria

Szef Kuchni
[Przepisów: 75]

Czosnkowa pierś z kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Jeśli ich spróbujesz nie będziesz mogła się im oprzeć... ;)

Czosnkowa pierś z kurczaka

Składniki:

Czosnkowa pierś z kurczaka

 

Sposób przygotowania:

Czosnkowa pierś z kurczaka
Piersi pokroić w kostkę (ok.2x2cm).

Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na pianę.
Dodać żółtka, mąkę pszenną i ziemniaczaną, musztardę, ziarenka smaku i czosnek przeciśnięty przez praskę
(w zależności kto ile lubi - ja daję 3-4 ząbki).

Wszystko razem dokładnie ubić (żeby wyszło ciasto jak na naleśniki).

Do przygotowanego ciasta wrzucić kawałki kurczaka i pozostawić w lodówce na 24h. Piec na głębokim oleju na złoty kolor,