Sposób przygotowania:
Czosnkowa pierś z kurczaka
Piersi pokroić w kostkę (ok.2x2cm).
Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na pianę.
Dodać żółtka, mąkę pszenną i ziemniaczaną, musztardę, ziarenka smaku i czosnek przeciśnięty przez praskę
(w zależności kto ile lubi - ja daję 3-4 ząbki).
Wszystko razem dokładnie ubić (żeby wyszło ciasto jak na naleśniki).
Do przygotowanego ciasta wrzucić kawałki kurczaka i pozostawić w lodówce na 24h. Piec na głębokim oleju na złoty kolor,
Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na pianę.
Dodać żółtka, mąkę pszenną i ziemniaczaną, musztardę, ziarenka smaku i czosnek przeciśnięty przez praskę
(w zależności kto ile lubi - ja daję 3-4 ząbki).
Wszystko razem dokładnie ubić (żeby wyszło ciasto jak na naleśniki).
Do przygotowanego ciasta wrzucić kawałki kurczaka i pozostawić w lodówce na 24h. Piec na głębokim oleju na złoty kolor,