Sposób przygotowania:
Czosnkowe bułeczki supełki
Do misy miksera wsypujemy suche składniki: mąkę, drożdże, sól i cukier. Dodajemy składniki mokre: oliwę, mleko, wodę i całość zagniatamy ręcznie lub mikserem za pomocą haka ok 10 minut. Ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy w cieple miejsce na godzinkę do wyrośnięcia. Uwaga ciasto bardzo rośnie, więc miska musi być duża. Następnie ciasto wykładamy na stolnice obsypaną mąką i dzielimy na równe porcje. Z każdej porcji ciasta robimy wałeczek ok 20cm długości, zawiązujemy w supełek a końce - jeden zawijamy pod spód a drugi na górę. Gotowe bułeczki kładziemy na papier do pieczenia i odstawiamy do wyrośnięcia na 20 minut. Masło topimy, dodajemy przeciśnięty czosnek i zioła, mieszamy i tym smarujemy bułeczki..Wstawiamy na 20 minut do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Jeśli są mało rumiane wystarczy trochę dłużej piec. A potem zajadamy się ze smakiem.