iwi69

iwi69

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 200]

Czosnkowe kotlety schabowe.

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Troche inaczej przygotowane tradycyjne kotlety schabowe.

Czosnkowe kotlety schabowe.

Składniki:

Czosnkowe kotlety schabowe.

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Czosnkowe kotlety schabowe.
Kotlety nacinamy nożem w środku i po bokach (robimy to po to aby dokładnie się usmażyły nie zwijały na patelni) ubijamy tłuczkiem do mięsa przykryte folią. Do miski wlewamy maślankę i wkładamy ubite kotlety - wstawiamy do lodówki na ok 30 min. Po wyjęciu odsączyć na durszlaku, następnie rozbić jajka do miseczki i roztrzepać i moczyć w nich kotlety później posypać czosnkiem granulowanym, vegetą, pieprzem i obtoczyć w bułce tartej. Smażymy na oleju do zrumienienia.