paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

Czosnkowe okrąglaki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Idealne jako dodatek do dań mięsnych bądź jako samodzielny posiłek np z surówką.

Czosnkowe okrąglaki

Składniki:

Czosnkowe okrąglaki

 

Sposób przygotowania:

Czosnkowe okrąglaki
Obrane ziemniaki należy ugotować jak zazwyczaj, ostudzone zmielić. Roztopić masło następnie zeszklić na nim posiekaną w kostkę cebulę. Czosnek drobno posiekać bądź przecisnąć przez wyciskarkę, ser zetrzeć na tarce. Ziemniaki należy połączyć z mąką, serem, cebulą, jajkiem, ziołami, czosnkiem, szczyptą soli i pieprzem. Z powstałej masy następnie formujemy dość małe kulki, które następne obtaczamy w bułce tartej. Po obtoczeniu smażymy na złoty kolor.