Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Czosnkowy pstrąg z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pstrąga możemy podać z frytkami i surówką

Czosnkowy pstrąg z pieczarkami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Czosnkowy pstrąg z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Czosnkowy pstrąg z pieczarkami
Wypatroszone i umyte pstrągi osuszyć. Pieczarki posiekać, udusić na maśle. Przyprawić. Ostudzić. Ryby natrzeć oliwą, czosnkiem przeciśniętym przez praskę oraz solą morską. Wnętrze ryb wypełnić pieczarkami. Przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego oliwą. Na wierzchu każdej ryby położyć 2 plastry cytryny. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni. Piec około 35 minut. Wyjąć z piekarnika i podawać na gorąco.
Czosnkowy pstrąg z pieczarkami
Osuszone ryby natrzeć oliwą i przyprawami.
Czosnkowy pstrąg z pieczarkami
Ryby wypełnić uduszonymi na maśle pieczarkami.
Czosnkowy pstrąg z pieczarkami
Upiec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni.

Tagi:

pstrąg