polcia

polcia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 481]

Danie z ryżem i czerwoną kapustą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Danie z ryżem i czerwoną kapustą

Danie z ryżem i czerwoną kapustą

Składniki:

Danie z ryżem i czerwoną kapustą

 

  • 6 parówek
  • 350 ml wywaru z warzyw
  • 125 ml czerwonego wina
  • pół główki czerwonej kapusty
  • 1 czerwona cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 20 dag ryżu arborio
  • 6 łyżek oliwy
  • 1 łyżka masła
  • 3 łyżki startego ostrego sera żółtego
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Danie z ryżem i czerwoną kapustą
Usunąć osłonki z parówek, pokroić w plasterki. Oczyszczoną kapustę poszatkować. Obrać czosnek i cebulę, posiekać. Przygotowane składniki wsypać na rozgrzany olej, smażyć 5 minut. Wsypać ryż. Smażyć minutę. Stale mieszać. Zalać wywarem i winem. Gotować kwadrans. Wsypać kapustę. Gotować 10 minut. Przyprawić. Wymieszać z masłem i połową sera. Po rozłożeniu na talerze posypać resztą sera.