Sposób przygotowania:
Danie zupo podobne z pikantnym kurczakie
Mięso pokroiłam na kawałki, przełożyłam do miski, dodałam składniki marynaty i odstawiłam. Pokroiłam wszystkie warzywa (kawałki, paski itp. - tak, aby można je było swobodnie jeść łyżką, seler i pietruszkę drobniej niż marchew i ziemniaki). W garnku rozgrzałam olej i masło, następnie wrzuciłam warzywa, w kolejności: cebula, marchew, seler, pietruszka, papryka, por, ziemniaki. Wszystko po kolei doprawiałam odrobiną soli i pieprzu, mieszałam i podsmażałam chwil parę. Zalałam wszystko bulionem, przykryłam i gotowałam. W tym czasie na rozgrzaną patelnię wrzuciłam kawałki mięsa i zrumieniłam je dokładnie z każdej strony. Gdy warzywa były już prawie miękkie dorzuciłam do nich podsmażone mięso, wymieszałam, doprawiłam i gotowałam jeszcze 5 minut. Przed podaniem szczodrze sypnęłam posiekaną pietruszką.
-Natka-
dża
Dzięki Natka