misia13

misia13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 795]

De volaille

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

polecam,są naprawdę super;-)))

De volaille

Składniki:

De volaille

 

 

Sposób przygotowania:

De volaille
Filety z piersi kurczaka umyj i starannie osusz papierowym ręcznikiem kuchennym. Wzdłuż każdego filetu ostrym nożem zrób głębokie nacięcia (nie przecinając do końca), tak aby powstała kieszeń. Schłodzone masło pokrój na podłużne wałeczki (po3-4 dag każdy). W nacięcia w mięsie włóż kawałki masła, po czym dokładnie zaciśnij brzegi mięsa, aby masło nie wypłynęło w trakcie smażenia. Na płaski talerzyk wsyp tartą bułkę. Na drugim talerzu roztrzep widelcem jajka. Kotlety oprósz solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Następnie panieruj kotlety w jajkach i w tartej bułce. Na patelni rozgrzej olej. Włóż kotlety i obsmażaj je na złoty kolor po okolo3 minuty z każdej strony. Następnie dodaj 2 łyżki masła i dosmaż kotlety na wolnym ogniu przez 7-8 minut. Na każdym kotlecie ułóż kawałek mięsa.