Sposób przygotowania:
Delicja
Ze składników na ciasto zagnieść ciasto, podzielić je na 2 części. 3/4 ciasta upiec, potem 1/4 ciasta.
2 białka ubić na sztywno. Do garnka przełożyć ser, dodać margarynę z żółkami i całość zagotować. Dodać pianę z białek i cukier. Gotować aż masa zgęstnieje.
Gorącą masę przelać na większe ciasto.
Galaretkę rozpuść w 400 ml wrzątku, połącz z jabłkami. Gdy zacznie tężeć wyłóż ją na masę serową. Przykryj cieńszym plackiem, polej gorącą polewą białą i udekoruj kolorową posypką. Odstaw.
Smacznego!;-)
2 białka ubić na sztywno. Do garnka przełożyć ser, dodać margarynę z żółkami i całość zagotować. Dodać pianę z białek i cukier. Gotować aż masa zgęstnieje.
Gorącą masę przelać na większe ciasto.
Galaretkę rozpuść w 400 ml wrzątku, połącz z jabłkami. Gdy zacznie tężeć wyłóż ją na masę serową. Przykryj cieńszym plackiem, polej gorącą polewą białą i udekoruj kolorową posypką. Odstaw.
Smacznego!;-)