Delicja

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Przepis jeszcze mojej mamy...

Delicja

Składniki:

Delicja

 

 

 

 

  • Ponadto:
  • 1 nieduży słoik dżemu z czarnej porzeczki
  • 2 galaretki w czerwonym kolorze

 

 

Sposób przygotowania:

Delicja
Ciasto 1: Jajka ubijać z cukrem do białości. Mąkę zmieszać z proszkiem i kakaem. I delikatnie wmieszać do masy jajowej. Wylać na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec 40 min w tem. 170 stopni.Ciasto 2: Ciasto przygotowujemy tak samo jak pierwsze tylko nie dodajemy kakao.Po upieczeniu zwijamy w roladę i zostawiamy do wystygnięcia. Zimną roladę smarujemy dżemem i po zwinięciu kroimy.Krem: Jajka ubijamy z cukrem do białości, dodajemy kakao. Masło ucieramy na pulchną masę i cienką strużką wlewamy masę jajową. Ciągle mieszamy. Galaretkę przyrządzić jak pisze na opakowaniu.Złożenie: Na ciasto 1 rozsmarowujemy krem. Na krem układamy pokrojoną roladę. Wszystko zalewamy krzepnącą galaretką.