Sposób przygotowania:
Delicja
Ciasto 1: Jajka ubijać z cukrem do białości. Mąkę zmieszać z proszkiem i kakaem. I delikatnie wmieszać do masy jajowej. Wylać na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec 40 min w tem. 170 stopni.Ciasto 2: Ciasto przygotowujemy tak samo jak pierwsze tylko nie dodajemy kakao.Po upieczeniu zwijamy w roladę i zostawiamy do wystygnięcia. Zimną roladę smarujemy dżemem i po zwinięciu kroimy.Krem: Jajka ubijamy z cukrem do białości, dodajemy kakao. Masło ucieramy na pulchną masę i cienką strużką wlewamy masę jajową. Ciągle mieszamy. Galaretkę przyrządzić jak pisze na opakowaniu.Złożenie: Na ciasto 1 rozsmarowujemy krem. Na krem układamy pokrojoną roladę. Wszystko zalewamy krzepnącą galaretką.
Ma-Gosia