Sposób przygotowania:
Delicje
Białka obić z cukrem na sztywną pianę. Dodać olej, mak, kokos, mąkę i proszek do pieczenia, delikatnie wymieszać. Upiec biszkopt.
Masa: żółtka utrzeć z cukrem. W 1/2 szklanki mleka rozmieszać obie mąki. Zagotować mleko, wlać rozmieszane mąki i utarte jajka. Z tego ugotować budyń,
Masło, margarynę utrzeć dodać budyń. Dodać pokrojone migdały, gorzką czekoladę i rodzynki. Posmarować ciasto masą, położyć biszkopty namoczone w alkoholu i zalać galaretką.
Masa: żółtka utrzeć z cukrem. W 1/2 szklanki mleka rozmieszać obie mąki. Zagotować mleko, wlać rozmieszane mąki i utarte jajka. Z tego ugotować budyń,
Masło, margarynę utrzeć dodać budyń. Dodać pokrojone migdały, gorzką czekoladę i rodzynki. Posmarować ciasto masą, położyć biszkopty namoczone w alkoholu i zalać galaretką.