Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Delicje

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ciasta nie podawać dzieciom..

Delicje

Składniki:

Delicje

 

 

  • 2 paczki podłużnych biszkoptów
  • 1 czekolada
  • rodzynki
  • wódka
  • 2 galaretki

 

Sposób przygotowania:

Delicje
Białka obić z cukrem na sztywną pianę. Dodać olej, mak, kokos, mąkę i proszek do pieczenia, delikatnie wymieszać. Upiec biszkopt.
Masa: żółtka utrzeć z cukrem. W 1/2 szklanki mleka rozmieszać obie mąki. Zagotować mleko, wlać rozmieszane mąki i utarte jajka. Z tego ugotować budyń,
Masło, margarynę utrzeć dodać budyń. Dodać pokrojone migdały, gorzką czekoladę i rodzynki. Posmarować ciasto masą, położyć biszkopty namoczone w alkoholu i zalać galaretką.