Sposób przygotowania:
Delikatne ciasto z serowym nadzieniem
Na początku w misce mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia.Dodać biały cukier, jajka, mleko i przyrządzić gęstą mieszankę. Następnie dodać miękkie masło. Wszystkie składniki dobrze zagnieść i odstawić na 30 minut w chłodne miejsce.
Po tym czasie ciasto podzielić na połowę.
Formę wysmarować margaryną i wyłożyć jej dno połową ciasta, a brzeg podnieść nieco do góry. Ciasto wielokrotnie ponakłuwać widelcem. Drugą połowę ciasta rozwałkować tak aby miało wielkość blachy do pieczenia.
Następnie przygotować nadzienie serowe.W tym celu rodzynki umyć, osuszyć i skropić rumem. Ser wyłożyć do miski i wymieszać z budyniem w proszku, jajkami, cukrem i migdałami. Na koniec dodać rodzynki. Masę wymieszać i rozprowadzić na cieście.Nadzienie przykryć drugą połową rozwałkowanego wcześniej ciasta.
Piekarnik nastawić na temperaturę 200 stopni i piec ciasto 35-40 minut.Po wyjęciu i przestygnięciu można posypać ciasto cukrem pudrem.
Smacznego.
Po tym czasie ciasto podzielić na połowę.
Formę wysmarować margaryną i wyłożyć jej dno połową ciasta, a brzeg podnieść nieco do góry. Ciasto wielokrotnie ponakłuwać widelcem. Drugą połowę ciasta rozwałkować tak aby miało wielkość blachy do pieczenia.
Następnie przygotować nadzienie serowe.W tym celu rodzynki umyć, osuszyć i skropić rumem. Ser wyłożyć do miski i wymieszać z budyniem w proszku, jajkami, cukrem i migdałami. Na koniec dodać rodzynki. Masę wymieszać i rozprowadzić na cieście.Nadzienie przykryć drugą połową rozwałkowanego wcześniej ciasta.
Piekarnik nastawić na temperaturę 200 stopni i piec ciasto 35-40 minut.Po wyjęciu i przestygnięciu można posypać ciasto cukrem pudrem.
Smacznego.