Sposób przygotowania:
Delikatny kremowy sernik
Wszystkie składniki na ciasto zagnieść ręką, uformować gładką kulę i wyłożyć ciasto na blachę (wcześniej wyłożoną papierem do pieczenia) i ponakłuwać widelcem. Ciasto podpiec w piekarniku ok. 10 min w temp 180 C. Twaróg sernikowy zmiksować z masłem, żółtkami, cukrami, mąką ziemniaczaną, śmietaną kremówką. Oddzielone białka lekko osolić, ubić na sztywno i wmieszać powoli do masy serowej szpatułką. Powstałą masę wylać na wcześniej podpieczony spód i piec w piekarniku 1 godzinę w temp. 150 C. Po ostudzeniu ciasta przygotować lukier: Do jednej szklanki cukru pudru dolać 2 łyżki ciepłej wody i wymieszać. Powstały lukier wylać na górę sernika i posypać skórką pomarańczową. Smacznego!