s-belata

s-belata

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 120]

Delikatny pasztet z kurczaka

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 17

Delikatny i smaczny pasztet:)

Delikatny pasztet z kurczaka

Składniki:

Delikatny pasztet z kurczaka

 

  • 1 kg ugotowanego mięsa z kurczaka
  • 2 ugotowane marchewki
  • 1 mały ugotowany seler
  • 2 jajka
  • 1 łyżka bułki tartej
  • 1 ząbek czosnku
  • sól, pieprz, vegeta
  • kostka smaku cebulowa
  • pęczek zielonej pietruszki

 

 

Sposób przygotowania:

Delikatny pasztet z kurczaka
1.Mięso i warzywa mielimy dwa razy, dodajemy przyprawy, przeciśnięty przez praskę czosnek, żółtka jaj, kostkę smaku, bułkę tartą, posiekaną drobno pietruszkę i mieszamy;
2.Białka ubijamy na pianę, dodajemy do masy mięsnej i delikatnie mieszamy;
3.Pieczemy 1 godzinę w temperaturze 180°C