dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Delikatny sernik z jabłkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
  • KALORIE: 300
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Puszysty, delikatny i bardzo smaczny sernik z dodatkiem duszonych jabłek. Idealny na deser po pysznym obiedzie.

Delikatny sernik z jabłkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Delikatny sernik z jabłkami

 

 

 

Sposób przygotowania:

Delikatny sernik z jabłkami
Jabłka obieramy i dzielimy na małe ćwiartki. W rondlu rozpuszczamy masło. Dodajemy cukier i sok z połowy cytryny. Dodajemy jabłka i dusimy do miękkości owoców. Studzimy. Do miski wsypujemy mąkę. Dodajemy cukier, sól i rozpuszczoną margarynę. Zagniatamy ciasto. Ciastem wykładamy dno tortownicy. Na cieście układamy uduszone jabłka. Twaróg mieszamy z jajkami, cukrem, budyniem, śmietaną i otartą skórką z cytryny. Masę serową wylewamy na jabłka. Ciasto pieczemy ok 1 godzinę w 180 stopniach. Smacznego!
Delikatny sernik z jabłkami
Obrane jabłka dusimy z cukrem do miękkości.
Delikatny sernik z jabłkami
Na zagniecionym cieście układamy uduszone jabłka.
Delikatny sernik z jabłkami
Twaróg mieszamy ze śmietanę, jajkami, cukrem i budyniem.
Delikatny sernik z jabłkami
Masę serową wylewamy na uduszone jabłka.