kicak

kicak

Kucharz
[Przepisów: 6]

Deser warty grzechu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Od samego zapachu można się upoić, na smutki 100 razy lepszy niż nie jeden kawałek tortu czekoladowego.

Deser warty grzechu

Składniki:

Deser warty grzechu

 

Sposób przygotowania:

Deser warty grzechu
Jabłka obieramy i kroimy na ćwiartki. Na patelni rozpuszczamy masło wkładamy jabłka obsypujemy cynamonem i kardamonem dodajemy łyżkę miodu.

Przekładamy do naczynia żaroodpornego wrzucamy żurawinę, posiekaną czekoladę i skórkę z cytryny. Posypujemy orzechami. Z mąki cukru i masła robimy kruszonkę i posypujemy jabłka.

Zapiekamy w piekarniku 40 min w temp 170 stopni.