kasiunia.1981

kasiunia.1981

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 104]

Devolay Kasiuni.

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Ulubiony kotlet mojego męża.

Devolay Kasiuni. Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Devolay Kasiuni.

 

  • Składniki na 2 osoby:
  • 1 pojedyncza pierś z kurczaka
  • 2 plasterki żółtego sera
  • 2 łyżeczki masła
  • 2 gałązki pietruszki
  • sól,pieprz do smaku
  • Ponadto
  • mąka,bułka tarta i jajko do panierki
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Devolay Kasiuni.
Pierś umyłam,podzieliłam na dwie części, delikatnie rozbiłam i oprószyłam solą i pieprzem.Na rozbitych kotletach ułożyłam po plasterku sera,każdy plaster sera posmarowałam masłem a na wierz położyłam po gałązce pietruszki.Zawinęłam zakładając boki kotleta do środka.Zawinięte kotlety obtoczyłam najpierw w mące,następnie w rozmąconym jajku a na końcu w bułce tartej. Smażyłam na niewielkiej ilości oleju,na małym gazie,często obracając aby kotlety się nie przypaliły i przyrumieniły z każdej strony.Podałam z frytkami i sałatą.
Devolay Kasiuni.
Na rozbite piersi położyłam po plasterku sera,odrobinę masła i pietruszkę.
Devolay Kasiuni.
Zawijając kotlety założyłam do środka brzegi aby nic nie wydostalo sie na zewnątrz.
Devolay Kasiuni.
Zawinięte kotlety panierowałam w mące,jajku i bułce tartej.