Ag.Zetka

Ag.Zetka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1373]

De volaille z natką, szczypiorkiem i czosnkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Klasyczny devolay kryje w sobie masło z natką pietruszki. Ja wzbogaciłam farsz o czosnek i szczypiorek, dodając tym samym daniu ostrości i wyrazistości.

De volaille z natką, szczypiorkiem i czosnkiem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

De volaille z natką, szczypiorkiem i czosnkiem

 

Sposób przygotowania:

De volaille z natką, szczypiorkiem i czosnkiem

ETAP 1:

Devolay'e z natką, szczypiorkiem i czosnkiem
Przygotowujemy masło z natką pietruszki, szczypiorkiem i czosnkiem

Czosnek siekamy drobno.

Ciepłe masło łączymy z posiekaną natką, posiekanym szczypiorkiem i czosnkiem. Dokładnie mieszamy i ugniatamy.

ETAP 2:

Devolay'e z natką, szczypiorkiem i czosnkiem
Piersi z kurczaka rozbijamy i nadziewamy masłem z dodatkami

Każdą podwójną pierś z kurczaka kroimy na 2 części. Mięso opłukujemy i osuszamy, a następnie rozbijamy tłuczkiem na cienkie kotlety. Mięso z obu stron oprószamy solą i pieprzem. Na każdym kotlecie układamy porcję masła z dodatkami. Całość starannie zwijamy.

ETAP 3:

Devolay'e z natką, szczypiorkiem i czosnkiem
Mięso obtaczamy kolejno w: mące, rozmąconym jajku i bułce tartej

Mięso obtaczamy kolejno w: mące, rozmąconym jajku i bułce tartej.

ETAP 4:

Devolay'e z natką, szczypiorkiem i czosnkiem
Devolay'e smażymy na oleju

Devolay'e smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony przez ok. 15 minut.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.


Tagi:

kotlet mięso