Sposób przygotowania:
Domowa lazania z mozzarellą
Posiekaną cebulę podsmażyć na oleju wraz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Do cebuli i czosnku dodać mięso i smażyć dalej. Pod koniec smażenia dodać koncentrat, wymieszać. Doprawić farsz do smaku solą i pieprzem.
Przygotować sos : W rondlu roztopić masło. Wsypać mąkę i zrumienić. Wlać mleko dodać gałkę i sól do smaku energicznie mieszać do zagotowania się masy.
Makaron przygotować według przepisu na opakowaniu. Formę wyłożyć makaronem. Nałożyć część farszu z mięsa i równo rozłożyć. Wylać sos.
Sos przykryć płatami makaronu i znów nałożyć farsz mięsny. Ponownie sos, makaron i farsz mięsny. Na koniec położyć plastry sera.
Lazanie upiec w nagrzanym piekarniku aż ser na wierzchu dobrze się roztopi. Podawać na ciepło.
Przygotować sos : W rondlu roztopić masło. Wsypać mąkę i zrumienić. Wlać mleko dodać gałkę i sól do smaku energicznie mieszać do zagotowania się masy.
Makaron przygotować według przepisu na opakowaniu. Formę wyłożyć makaronem. Nałożyć część farszu z mięsa i równo rozłożyć. Wylać sos.
Sos przykryć płatami makaronu i znów nałożyć farsz mięsny. Ponownie sos, makaron i farsz mięsny. Na koniec położyć plastry sera.
Lazanie upiec w nagrzanym piekarniku aż ser na wierzchu dobrze się roztopi. Podawać na ciepło.