Sposób przygotowania:
Domowa Pizza
Mąkę należy przesiać, następnie robimy rozczyn z drożdży i mleka . dodajemy sol itd .Mleko lekko podgrzewamy i wszystko mieszamy razem - nastepnie czekam az ciasto wyrośnie.
W tym czasie kroimy filety na drobne kawałki i przyprawiamy prtzyprawą gyros/kebab .
Podsmżamy delikatnie na patelni.
Papryke , ogórki i pomidora kroimy wedle uznania czy w plastry czy w kostke...
Ser trzemy na tarce / lub kupujemy juz gotowy starty.
Sprawdzamy czy ciasto wyroslo i rozwalkowujemy sobie na dowolny kształt
Mając ciasto przełożone na blache smarujemy przecierem pomidorowym / lub ketchupem na to troche sera potartego oraz nasze ogórki papryka pomidor . Na koniec nasze filety , posypujemy oregano i nakładamy reszte naszego sera
Dodatkiem jest sos czosnkowy i kapusta pekińska
W tym czasie kroimy filety na drobne kawałki i przyprawiamy prtzyprawą gyros/kebab .
Podsmżamy delikatnie na patelni.
Papryke , ogórki i pomidora kroimy wedle uznania czy w plastry czy w kostke...
Ser trzemy na tarce / lub kupujemy juz gotowy starty.
Sprawdzamy czy ciasto wyroslo i rozwalkowujemy sobie na dowolny kształt
Mając ciasto przełożone na blache smarujemy przecierem pomidorowym / lub ketchupem na to troche sera potartego oraz nasze ogórki papryka pomidor . Na koniec nasze filety , posypujemy oregano i nakładamy reszte naszego sera
Dodatkiem jest sos czosnkowy i kapusta pekińska
karita
dzastina
teresa.rembiesa
To było niepotrzebne i bardzo nie ładne.
dzastina
teresa.rembiesa
Dobrze że się zreflektowałaś.
teresa.rembiesa
Sarenka
yola
yola
To już nie aktualne.Super pizza i fajny przepis.
Paola
bardzo ciekawe i nietypowe obłożenie pizzy. Smaczne i apetyczne.
Mam tylko pytanie o 1/3 drożdży, z dużej czy małej paczuszki? (30g ze 100g, czy 15 g z 42 g?). Pytam, bo są różne "szkoły" na temat ilości drożdży, a mnie ciasto na pizzę czasem wychodzi, czasem nie.
I chętnie próbuję, żeby zyskać przepis pizzowy doskonały ;)
W jakiej temperaturze pieczesz ? Jak długo ? Na którym poziomie piekarnika ?
Mam piekarnik z opcjami. Jest i "program : pizza" ale spieka ciasto tak, że echh! ;) Chętnie się "doszkolę" ;) Pozdrawiam. P.
dzastina
w temp 180stopni na środku piekarnika w termoobiegu ok 15-20 min widze bo brzegach a spód blaszki oliwa i tarta bułka posypuje nie przypiecz sie wtedy.
Drożdze tez na oko robie ale jak takie malutkie to polowe .