Sposób przygotowania:
Domowa pizza z ogórkiem
Przygotowujemy ciasto na pizze. Drożdże z cukrem rozpuszczamy w wodzie. Dodajemy mąkę i pozostałe składniki. Zagniatamy ręką ciasto. Gdy będzie elastyczne przykrywamy ścieraczką i odstawiamy na 45 minut do wyrośnięcia. Cebulę obieramy, kroimy w piórka i podsmażamy na oliwie. Pieczarki kroimy i także podsmażamy. Doprawiamy do smaku. Ogórki i pomidora kroimy na plasterki. Ser ścieramy na tarce. Z wyrośniętego ciasta formujemy okrągły placek i wykładamy na blaszkę. Ciasto smarujemy keczupem. Następnie wykładamy pieczarki, cebulę, ogórki i pomidora. Wierzch posypujemy serem oraz przyprawą do pizzy, solą i pieprzem. Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp. 220 stopni. Pieczemy około 25 minut.