beciaf

beciaf

Kucharz
[Przepisów: 33]

Domowa szarlotka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczna domowa szarlotka -wypatrzona w jakimś programie kulinarnym dawno temu.

Domowa szarlotka

Składniki:

Domowa szarlotka

 

Sposób przygotowania:

Domowa szarlotka
Ciasto zagnieść , podzielić na pół zawinąć w folię spożywczą i zamrozić.Jabłka, cynamon i orzechy razem wymieszać.Białka ubić na sztywno z cukrem , dodać mąkę ziemniaczaną lub kakao.Blachę (30x40cm) wyłożyć pergaminem , zetrzeć na tarce jarzynowej połowę ciasta i podpiec w 180 st. około10-15 minut.Wyjąć i kolejno rozłożyć jabłka, pianę i drugą połowę ciasta-startego na tarce. Piec w 200st.-10 minut, następnie zmniejszyć do 180st.i piec 1 godzinę .Ostudzić i posypać cukrem pudrem. SMACZNEGO!