Sposób przygotowania:
Domowa wędlina
Wszystkie przyprawy włożyć do garnka i zalać wodą, doprowadzić do wrzenia. Wystudzić pod przykryciem. Do zimnego płynu włożyć schab tak aby był całkowicie zakryty płynem, jeżeli brakuje płynu uzupełnić wodą. Całość doprowadzić do wrzenia i gotować 5 pełnych minut. Zdjąć z pieca i zostawić do całkowitego ostudzenia najlepiej na 12 godzin. Po tym czasie znowu całość doprowadzić do wrzenia i gotować 5 minut. Odstawić znowu na 12 godzin do wystudzenia; po tym czasie wyjąć z zalewy i podawać do chleba w miejsce wędliny. SMACZNEGO!
Henia
Natala1210
przysmak
Henia
A można precyzyjniej?Dziękuję!
luna
Ma-Gosia
góralka
Marika_1961
TINAnati
grazka
Sonduli
evita0007
A drugie pytanie to gdzie go trzymać po zdjęciu ? w lodówce czy tak poprostu gdzieś w zimnym ?
Bo naprawdę zachwycił mnie twój przepis :-) 5
misia14
przechowuję w lodówce taką wędlinkę:)
evita0007
Acha,,dziekuję bardzo za odp. :)