agabi22

agabi22

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 523]

SUPERPRZEPIS

Domowa wędlina z indyka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

idealne zastępstwo dla kupnej wędliny

Domowa wędlina z indyka Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Domowa wędlina z indyka

 

Sposób przygotowania:

Domowa wędlina z indyka
Mięso umyć i osuszyć. Można usunąć kość. Ja tego nie zrobiłam. Mięso włożyć w siatkę wędliniarską. Przełożyć do żaroodpornego naczynia. Posypać wszystkim przyprawami. Dodać suszone warzywa, oraz pokruszone liście laurowe. Polać olejem i natrzeć mięso. Przykryć folią i wstawić do lodówki na 4 godzinki. Oczywiście im dłużej będzie w lodówce tym lepiej. Po tym czasie, mięso wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 75 minut w temperaturze 180 stopni. Przed pokrojeniem mięso zostawić do ostygnięcia. Smakuje idealne ze świeżym pieczywem. Smacznego:)
Domowa wędlina z indyka
mięso umyć i osuszyc przełożyć do siatki
Domowa wędlina z indyka
mięso posypać przyprawami i polać olejem