Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Domowe burgery

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Marchew, dymki i papryki posiekać w paski. Podsmażyć kilka minut. Przyprawić solą, curry i pieprzem.

Domowe burgery

Składniki:

Domowe burgery

 

  • 400g mielonego mięsa z indyka
  • marchew
  • 2 dymki
  • 1/2 czerwonej papryki
  • pieprz
  • curry
  • sól
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 50g rukoli
  • 2 pomidory
  • pęczek pietruszki
  • kilka plastrów żółtego sera
  • 4 łyżki majonezy
  • 4 łyżki keczupu
  • 4 bułki pełnoziarniste

Sposób przygotowania:

Domowe burgery
Marchew, dymki i papryki posiekać w paski. Podsmażyć kilka minut. Przyprawić solą, curry i pieprzem. Mięso zagnieść z bułką tartą, posiekaną pietruszką i podsmażonymi warzywami. Uformować 4 kotlety, osmażyć na oleju. Pomidory pokroić w plastry. Na bułce ułóż burgera, połóż plaster sera, rukolę i pomidora. Dodaj keczup i majonez, przykryj górą bułki.