goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Domowe zapiekanki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Najlepsze bo domowe, składniki mogą być przeróżne - jakie obecnie mamy w lodówce.

Domowe zapiekanki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Domowe zapiekanki

 

 

Sposób przygotowania:

Domowe zapiekanki
Bułki przekrawamy na pół. Każdą połówkę smarujemy sosem pomidorowym. Oczyszczone pieczarki kroimy w plasterki i podsmażamy na maśle z dodatkiem czosnku niedźwiedziego. Rozkładamy je na bułkach oraz kolejno: kukurydzę, po 2 plasterki czosnku. Wierzch posypujemy startym na tarce serem żółtym. Gotowe zapiekanki pieczemy w piekarniku około 20 minut w 170 stopniach.
Domowe zapiekanki
Połówki bułek smarujemy sosem pomidorowym.
Domowe zapiekanki
Oczyszczone pieczarki kroimy w plasterki i podsmażamy na maśle z dodatkiem czosnku niedźwiedziego.
Domowe zapiekanki
Wykładamy na pieczarki osączoną z zalewy kukurydzę, plasterki czosnku
Domowe zapiekanki
Gotowe zapiekanki pieczemy w piekarniku około 20 minut w 170 stopniach.

Tagi:

sery sosy ser