Sposób przygotowania:
Domowy barszcz biały na żeberkach
Do garnka wlewamy ok. 3 litry wody i wkładamy dokładnie umytą kość żeberkową. Gdy woda się zagotuje usuwamy szumy i solimy wodę Ziemniaki, marchewkę, pietruszkę i cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę. Wrzucamy do garnka razem z liściami laurowymi, zielem angielskim i czarnym pieprzem. Gotujemy pod przykryciem 60 minut na średnim ogniu. Po tym czasie zmniejszamy gaz i wlewamy sok z kapusty, oraz dodajemy majeranek i vegetę. Kość wyjmujemy. Mąkę mieszamy ze śmietana i chochelką ciepłego wywaru i wlewamy do całości. Po zagotowaniu odczekać ok. 10 min i podawac w miseczkach z połówkami jajek i natką pietruszki.
Netka
Netka
Przepraszam ,barszcz bialy :)
Paczajka
:)