Sposób przygotowania:
Donaty- Amerykańske pieczone pączki
1. Suche drożdże rozpuścić w letnim mleku odstawić na 10 min. 2. Do mleka dodać 2 łyżkiKasia i cukier. 3. Następnie wmieszać roztrzepane jajka, mąke, sól i wyrobić 4.Ciasto powinno byc gładkie i nie klejące. 5.Odstawić na 1 godz. 6.Ciasto wyrobić, rozwałkować na grubość około 14 mm. i szklaną wycinac koła. ( kieliszkiem lub mniejszą foremką wycinac dziórki w środku ) 7.Ułożyć na blasze posmarowanejKasia, przykryć, odstawic na 45 min. 8. Po tym czasie włożyć do rozgrzanego piekarnika. 9. Po upieczeniu zanurzamy w roztopionym maśle a następnie w cukrze pomieszanym z cynamonem.Smacznego :)Temperatura piekarnika : 180oCCzas pieczenia: 10