Sposób przygotowania:
Dorsz na warzywnej pierzynce
Rozmrożone warzywa na patelnię przekładamy do posmarowanego olejem naczynia żaroodpornego, posypujemy je dołączoną do opakowania przyprawą włoską. Dorsza ze skórką porcjujemy na 4 zgrabne kawałki. Skrapiamy sokiem z cytryny, doprawiamy solą i pieprzem. Dorsza układamy na warzywach. Kawałki smarujemy ulubionym pesto- idealne będzie pesto rosso lub pesto pistacjowo-pietruszkowe. Dla osób, które za pesto nie przepadają możemy przygotować tą rybkę skrapiając ją jedynie odrobiną aromatyzowanego oleju np. spod suszonych pomidorów. Dodajemy pomidorki koktajlowe. Całość posypujemy startym parmezanem i drobno posiekanymi lub zmielonymi pistacjami. Skrapiamy odrobiną oleju. Pieczemy w piekarniku ok. 20-25 minut, temp. 180 stopni, termoobieg. Smacznego!