Dorsz po hiszpańsku

  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Filety umyć, osuszyć w bibule i pokroić na kawałki. Cebulę obrać, drobno posiekać i

Dorsz po hiszpańsku

Składniki:

Dorsz po hiszpańsku

 

  • 80 dag filetów z dorsza
  • 4 średnie cebule
  • 80 dag ziemniaków
  • 40 dag dojrzałych pomidorów
  • 150 ml oliwy z oliwek
  • 150 ml wody mineralnej
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Dorsz po hiszpańsku
Filety umyć, osuszyć w bibule i pokroić na kawałki. Cebulę obrać, drobno posiekać i zeszklić na rozgrzanej w rondelku oliwie. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w plasrty. Dodać do cebuli, oprószyć do smaku solą i pieprzem, smażyć do zrumienienia cebuli. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w plaserki. Razem z dorszem dołożyć do ziemniaków. Podlać wodą mineralną i dusić do miękkości. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.

Tagi:

dorsz