Karolaa

Karolaa

Szef Kuchni
[Przepisów: 48]

Dorsz smażony w panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Idealna do obiadu ryba smażona w panierce, najlepiej podawać z młodymi ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty.

Dorsz smażony w panierce

Składniki:

Dorsz smażony w panierce

 

Sposób przygotowania:

Dorsz smażony w panierce

Filety umyć, osuszyć. Skropić sokiem z cytryny oraz doprawić solą i pieprzem. Odłożyć na 30-40 minut do lodówki. Filety obtoczyć w mące, następnie w jajku rozbełtanym z mlekiem i na końcu w bułce tartej. Smażyć je na gorącym tłuszczu przez 4 minuty z każdej strony, następnie zmniejszyć ogień i dosmażać. Gotowe filety odsączyć z tłuszczu na papierowym ręczniczku i podawać gorące.


Odkryj przepis na zupę z dorsza >>>

Tagi:

dorsz