kasnaj

kasnaj

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 189]

Dorsz w kukurydzianej panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Super przepis na piątkowy obiad... Inna ryba niż wszystkie

Dorsz w kukurydzianej panierce Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Dorsz w kukurydzianej panierce

 

Sposób przygotowania:

Dorsz w kukurydzianej panierce
Na samym początku porcjujemy płaty z dorsza na mniejsze kawałki. Jajka rozbijamy na talerz i roztrzepujemy widelcem. Dodajemy do nich pieprz, vegetę, odrobinę soli oraz przyprawę do ryb. W drugim talerzu umieszczamy bułkę tarta oraz połamane płatki kukurydziane Cornflakes i mieszamy ze sobą. W między czasie na gaz stawiamy patelnie z oliwa do smażenia na nieduży ogień. Następnie kawałek ryby maczamy w talerzu z jajkiem, później w talerzu z bułką tartą i kładziemy na rozgrzaną oliwę. Rybę smażymy z obu stron na złocisty kolor. Po usmażeniu kładziemy na ręczniku papierowym w celu odsączenia oliwy z ryby. Gotową rybę podawałam z kaszą jęczmienną oraz buraczkami. Smacznego!!
Dorsz w kukurydzianej panierce
Płaty z drosza gotowe do smażenia na oliwie
Dorsz w kukurydzianej panierce
Roztrzepane jajka z przyprawami do panierowania ryby
Dorsz w kukurydzianej panierce
Bułka tarta połączona z płatkami kukurydzianymi
Dorsz w kukurydzianej panierce
Dorsz w panierce smażony na oliwe z oliwek