Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Dorsz w rondlu (Francja)

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Cebulę obrać, cienko pokroić i przesmażyć na oliwie na jasnozłoty kolor. Czosnek

Dorsz w rondlu (Francja)

Składniki:

Dorsz w rondlu (Francja)

 

  • 4 zgrabne kawałki filetów z dorsza
  • 3 łyżki oliwy
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • kieliszek białego wytrawnego wina
  • 1 listek laurowy
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżeczka suszonego tymianku

Sposób przygotowania:

Dorsz w rondlu (Francja)
Cebulę obrać, cienko pokroić i przesmażyć na oliwie na jasnozłoty kolor. Czosnek obrać, rozetrzeć i dodać do smażonej cebuli. Wrzucić łyżkę koncentratu pomidorowego, suszony tymianek, pokruszony liść laurowy i wino. Wszystko gotować 15 min na wolnym ogniu. Oczyścić i opłukać kawałki filetów, osuszyć papierowym ręcznikiem, posolić i posypać świeżo zmielonym pieprzem, włożyć do rondla z warzywami i gotować 20 min pod przykryciem. Podawać zaraz po ugotowaniu.

Tagi:

dorsz