Sposób przygotowania:
Dorsz w sosie cebulowym
Dorsza kroimy na średnie kawałki, oprószamy solą oraz pieprzem. Bułkę tartą łączymy z papryką słodką, jajka roztrzepujemy. Każda kawałek ryby moczymy w jajku i panierujemy w bułce tartej, smażymy na złoto. Cebule kroimy w piórka. W brytfannie rozgrzewamy bulion, wrzucamy cebulę, listki, ziele. Parzymy pomidory, siekamy i dodajemy do cebuli. Dusimy wszystko 30 minut. Po tym czasie dodajemy koncentrat, doprawiamy solą, pieprzem, wrzucamy rybę. Zakrywamy ją farszem i dusimy 1 minutę razem. Wyłączamy ogień i zostawiamy na 20 minut. Po tym czasie wykładamy rybę na półmisek. Chłodzimy. Takiej ryby nauczyła mnie mama. Jest smaczna, bo soczysta dzięki temu, że włożona jest w warzywa.