Sposób przygotowania:
Dorsz w sosie musztardowym
Rybę umyć, osuszyć i pokroić w mniejsze kawałki. Oprószyć solą, pieprzem. Skropić sokiem z cytryny. Odstawić na ok. 30 minut.
Masło roztopić na patelni, smażyć rybę na złoto z obu stron. Zdjąć rybę z patelni, wlać śmietanę, dodać musztardę i koperek. Doprawić solą i pieprzem do smaku, wymieszać i zredukować nieco sos. Filety podawać polane sosem, podawać z ryżem lub ziemniakami.
Masło roztopić na patelni, smażyć rybę na złoto z obu stron. Zdjąć rybę z patelni, wlać śmietanę, dodać musztardę i koperek. Doprawić solą i pieprzem do smaku, wymieszać i zredukować nieco sos. Filety podawać polane sosem, podawać z ryżem lub ziemniakami.