Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Dorsz w sosie musztardowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Ryba w delikatnym, śmietanowo-musztardowym sosie.

Dorsz w sosie musztardowym

Składniki:

Dorsz w sosie musztardowym

 

 

Sposób przygotowania:

Dorsz w sosie musztardowym
Rybę umyć, osuszyć i pokroić w mniejsze kawałki. Oprószyć solą, pieprzem. Skropić sokiem z cytryny. Odstawić na ok. 30 minut.
Masło roztopić na patelni, smażyć rybę na złoto z obu stron. Zdjąć rybę z patelni, wlać śmietanę, dodać musztardę i koperek. Doprawić solą i pieprzem do smaku, wymieszać i zredukować nieco sos. Filety podawać polane sosem, podawać z ryżem lub ziemniakami.

Tagi:

sosy dorsz