Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Dorsz w sosie ogórkowym

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Szybkie i proste do przyrządzenia danie!

Dorsz w sosie ogórkowym

Składniki:

Dorsz w sosie ogórkowym

 

 

Sposób przygotowania:

Dorsz w sosie ogórkowym
Ogórki obrać,odciąć końce,przekroić je na pół,usunąć pestki i pokroić w plastry.Szalotki pokroić w kostkę i zeszklić ją na roztopionym maśle następnie dodać ogórki i dusić razem ok.3min.Warzywa posypać mąką i chwilę smażyć często mieszając.wlać bulion i śmietanę,doprawić solą i pieprzem,przykryć i gotować na małym ogniu ok.6min.Dorsza pokroić na kawałki,skropić sokiem z cytryny,włożyć do sosu i gotować na małym ogniu ok.5min.Dodać estragon i w razie potrzeby doprawić jeszcze solą i pieprzem.

Tagi:

dorsz