paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

Dorsz z czerwonym pesto

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

najlepiej podawać z nim ryż

Dorsz z czerwonym pesto

Składniki:

Dorsz z czerwonym pesto

 

Sposób przygotowania:

Dorsz z czerwonym pesto
Cebule obieramy i kroimy w piórka. Pomidory dokładnie myjemy i kroimy je w plasterki. Listki bazylii płuczemy, otrzepujemy z nadmiaru wody i rozdrabniamy. Cebulę na oleju podsmażamy. Dorsza smarujemy z obu stron pesto. Blachę do pieczenia wykładamy folią aluminiową. Układamy na niej warstwę pomidorów na nie kładziemy rybę. Następnie układamy cebulę, ponownie pomidory i bazylię. Całość oprószamy solą i pieprzem. Przykrywamy górę folią i pieczemy 30 min w 180C