Ostra na Słodko

Ostra na Słodko

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 409]

Dorsz z nutką musztardowo - chrzanową

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
  • KALORIE: 200
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Niesamowicie aromatyczna rybka nie tylko na piątkowy obiad!

Dorsz z nutką musztardowo - chrzanową

Składniki:

Dorsz z nutką musztardowo - chrzanową

 

  • SKŁADNIKI:

 

  • dorsz ( filet ) - 2 szt

 

  • chrzan - 2 łyżki

 

  • ostra musztarda - 2 łyżki

 

  • chleb tostowy - 2 szt

 

  • jogurt naturalny gęsty - 200 ml

 

  • koperek - 1 pęczek

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Dorsz z nutką musztardowo - chrzanową
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA : Filety oczyszczamy , posypujemy z 2 stron odrobiną soli. Miąsz z 2 kromek chleba tostowego kruszymy. Dodajemy jogurt naturalny , musztardę , chrzan i posiekany koperek. Mieszamy z miodem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem. Dokładnie mieszamy. W naczyniu żaroodpornym układamy rybę , a następnie pokrywamy przygotowaną bejcą. Odstawiamy do " zamarynowania " ( im dłużej , tym smak będzie intensywniejszy ). Pieczemy ok. 30 minut w nagrzanym do 180C piekarniku. Podajemy gorące!

Tagi:

chleb dorsz