Sposób przygotowania:
drób w galarecie
Kurczaka upiec, ostudzić, pokroić, poczekać aż ścieknie sos, ułożyć porcje na głębszym półmisku. Z żelatyny i bulionu przygotować galaretę, a gdy zacznie gęstnieć, zalać połową porcje kurczaka, odstawić półmisek w chłodne miejsce. Na zastygniętej galarecie ułożyć natki pietruszki, zalać resztą galarety. Zupełnie ostudzonego kurczaka udekorować zielona sałatą, pomidorami, listkami pietruszki lub estragonu, jajkiem.
Podawać z białym chlebem i sosem najlepiej majonezowym.
Podawać z białym chlebem i sosem najlepiej majonezowym.
Henia
Pyza
cisowianka20
Henia
evita0007
^^
cisowianka20
żelatyna wystarcza na kurczaka 1,5 kg.
zewa
A nie lepiej kości usunąć? Komu się będzie chciało jeść kurczaka w galarecie i babrać się z kośćmi?
cisowianka20