cisowianka20

cisowianka20

Starszy Kucharz
[Przepisów: 33]

drób w galarecie

  • 8
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

drób w galarecie - przydatne danie na uroczysta kolacje

drób w galarecie

Składniki:

drób w galarecie

 

Sposób przygotowania:

drób w galarecie
Kurczaka upiec, ostudzić, pokroić, poczekać aż ścieknie sos, ułożyć porcje na głębszym półmisku. Z żelatyny i bulionu przygotować galaretę, a gdy zacznie gęstnieć, zalać połową porcje kurczaka, odstawić półmisek w chłodne miejsce. Na zastygniętej galarecie ułożyć natki pietruszki, zalać resztą galarety. Zupełnie ostudzonego kurczaka udekorować zielona sałatą, pomidorami, listkami pietruszki lub estragonu, jajkiem.
Podawać z białym chlebem i sosem najlepiej majonezowym.