evita0007

evita0007

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 423]

Drobiowe koperty z cukinią i mozzarellą

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Coś wspaniałego-Polecam :-)

Drobiowe koperty z cukinią i mozzarellą Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Drobiowe koperty z cukinią i mozzarellą

 

  • 2 sznycle z fileta indyka (po 150g każdy)
  • 1 malutka i cieniutka cukinia
  • 6 plastrów ser mozzarella
  • sól morska,pieprz kolorowy,przyprawa do kurczaka wg.uznania
  • 1 jajko surowe
  • bułka tarta
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Drobiowe koperty z cukinią i mozzarellą
Umytą cukinię kroimy w cienkie paseczki wzdłuż za pomocą obieraczki do warzyw.Następnie przesmażamy ją z odrobiną oleju i dodatkiem soli często mieszając do tego momentu aż lekko zmięknie - odstawiamy. Umyte sznycle rozbijamy tłuczkiem przez folię na jak największe płaty.Solimy,pieprzymy i posypujemy przyprawą do kurczaka.Na środek każdego płata układamy po trochę cukini i na to po trzy plastry sera.Zawijamy najpierw dłuższe boki do środka a następnie krótsze do wewnątrz (na tzw.kopertę) Panierujemy najpierw w rozmąconym jajku a potem w bułce.Odstawiamy żeby się uleżały.Następnie smażymy z obu stron na złoty kolor. (na bardzo wolnym ogniu żeby w środku ładnie doszły a ser się roztopił) Podajemy z czym kto lubi :-)
Drobiowe koperty z cukinią i mozzarellą
Umyte sznycle rozbijamy tłuczkiem przez folię na jak największe płaty.Solimy,pieprzymy i posypujemy przyprawą do kurczaka.Na środek każdego płata układamy po trochę cukini i na to po trzy plastry sera.Zawijamy najpierw dłuższe boki do środka a następnie krótsze do wewnątrz (na tzw.kopertę)
Drobiowe koperty z cukinią i mozzarellą
Panierujemy najpierw w rozmąconym jajku a potem w bułce.Odstawiamy żeby się uleżały.Następnie smażymy z obu stron na złoty kolor. (na bardzo wolnym ogniu żeby w środku ładnie doszły a ser się roztopił)