czekoladka_m

czekoladka_m

Złoty Ekspert
[Przepisów: 986]

Drobiowe roladki z orzechami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Bardzo smaczne roladki z niecodziennym, ostrym, orzechowym nadzieniem. Mąż za nimi przepada:)

Drobiowe roladki z orzechami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Drobiowe roladki z orzechami

 

Sposób przygotowania:

Drobiowe roladki z orzechami
Mięso umyć, osuszyć, pokroić na plastry. Rozbić, oprószyć z obu stron solą i pieprzem, a z jednej strony przyprawą. Orzechy drobno posiekać, zmieszać z serem, śmietaną, chrzanem i 1 jajkiem, doprawić do smaku. Farsz nakładać na kotlety, zwinąć i spiąć wykałaczką. Obtoczyć jajku i bułce tartej. Obsmażyć na oleju ze wszystkich stron. Osączyć na ręczniku papierowym.
Drobiowe roladki z orzechami
Wszytskie składniki afrszu dokładnie mieszamy
Drobiowe roladki z orzechami
Farsz nakładamy na rozbite mięso i zwijamy