Sposób przygotowania:
Drobiowe roladki z pieczarkami i serem
Pierś z kurczaka kroimy na plasterki. Oprószamy je solą, pieprzem, papryką mieloną, ziołami prowansalskimi, czosnkiem granulowanym i grecką posypką do mięs. Odstawiamy mięso na 2- 3 godziny w chłodne miejsce. Cebulkę kroimy w drobną kosteczkę, pieczarki kroimy w plasterki. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i podduszamy na nim cebulkę, następnie dodajemy pieczarki i całość dusimy do miękkości doprawiając solą i pieprzem. Sok powinien odparować. Pieczarki odstawiamy, żeby przestygły. Plasterki piersi z kurczaka delikatnie zbijamy tłuczkiem do mięs, następnie układamy na nich ser i pieczarki, zwijamy na kształt roladki i spinamy wykałaczką. Roladki panierujemy w jajku i bułce tartej i smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju. Podsmażone roladki układamy w naczyniu żaroodpornym, podlewamy niewielką ilością wody i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na około 20 minut. Podajemy na gorąco.