dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Drobiowe roladki z serem feta

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Pasują do ziemniaków i surówki.

Drobiowe roladki z serem feta Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Drobiowe roladki z serem feta

 

Sposób przygotowania:

Drobiowe roladki z serem feta
Pierś płuczemy i osuszamy. Kroimy jak na sznycle.Lekko robijamy tłuczkiem. Oprószamy solą i pieprzem i nacieramy ziołami prowansalskimi. Na każdym plasterku mięsa układamy kawałek sera i oprószamy bazylią, oregano i tymiankiem. Zwijamy w roladkę i panierujemy w mące, w rozbełtanych jajkach z dodatkiem soli i pieprzu oraz bułce tartej. Smażymy na wolnym ogniu z każdej strony na złoty kolor.
Smacznego.
Drobiowe roladki z serem feta
Na każdym plasterku mięsa układamy ser i posypujemy ziołami.
Drobiowe roladki z serem feta
Roladki panierujemy w mące, jajkach i bułce tartej.
Drobiowe roladki z serem feta
Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z każdej stronyy.