zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2397]

Drobiowe roladki z żóltym serem

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 14

Roladki, a w środku ten rozpływający się ser. Pycha.

Drobiowe roladki z żóltym serem

Składniki:

Drobiowe roladki z żóltym serem

 

 

 

Sposób przygotowania:

Drobiowe roladki z żóltym serem
Piersi z kurczaka myjemy, nacinamy na spore płaty lub rozbijamy tłuczkiem do mięsa. Solimy i pieprzymy. Na płat mięsa kładziemy kawałek sera. Zwijamy w roladę, obtaczamy w mące, roztrzepanym jajku i panierujemy w bułce tartej. Formujemy podłużne roladki. Smażymy na głębokim tłuszczu na małym ogniu po około 5 minut z każdej strony. Roladki powinny być obracane na cztery boki.