Sposób przygotowania:
Drobiowy bigosik
Kiszoną kapustę kroję, przekładam do garnka, dodaję przyprawy, czosnek pokrojony w plasterki, suszoną włoszczyznę , grzyby , śliwki oraz pomidory, zalewam wodą i wstawiam do gotowania.
Udka obieram ze skóry, i kroję na mniejsze kawałki. Kiełbasę kroję w kostkę, i podsmażam na patelni bez tłuszczu.
Po godzinie gotowania kapusty dodaję do garnka kawałki kurczaka i podsmażoną kiełbasę. Gotuję do miękkości kapusty .
Na koniec ewentualnie doprawiam do smaku, (przyprawą w płynie ) Podaję ze świeżym chlebkiem.
Udka obieram ze skóry, i kroję na mniejsze kawałki. Kiełbasę kroję w kostkę, i podsmażam na patelni bez tłuszczu.
Po godzinie gotowania kapusty dodaję do garnka kawałki kurczaka i podsmażoną kiełbasę. Gotuję do miękkości kapusty .
Na koniec ewentualnie doprawiam do smaku, (przyprawą w płynie ) Podaję ze świeżym chlebkiem.
mysza75
zbysiowa
Można, można, smacznego:) Ja też muszę wymyślać odchudzone jedzonko;)
katarzynka455