Sposób przygotowania:
Drobiowy comber z sosem żurawinowym
Wszystkie składniki marynaty wymieszaj. Zalej nią mięso i wątróbki, odstaw na noc. Słoninę włóż na 2 godziny do zamrażarki, pokrój ja w cieniutkie plasterki. stop masło
Mięso i wątróbki (razem z marynatą) zmiksuj blenderem na gładką masę. Podczas miksowania wbijaj po 1 jajku i stopniowo wlewaj ostudzone masło. Masę przypraw do smaku sola i pieprzem.
Podłużną półokrągłą formę wyłóż plasterkami słoniny, a następnie napełnij ją mięsną masą. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni. Piecz około 80 minut. Gotowy pasztet przełóż na półmisek, serwuj ze schłodzonym sosem.
Mięso i wątróbki (razem z marynatą) zmiksuj blenderem na gładką masę. Podczas miksowania wbijaj po 1 jajku i stopniowo wlewaj ostudzone masło. Masę przypraw do smaku sola i pieprzem.
Podłużną półokrągłą formę wyłóż plasterkami słoniny, a następnie napełnij ją mięsną masą. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni. Piecz około 80 minut. Gotowy pasztet przełóż na półmisek, serwuj ze schłodzonym sosem.