Sposób przygotowania:
Drożdżowa Babówka z kakao
Drożdże rozkruszamy do garnuszka, dodajemy 1 łyżkę cukru oraz 1 łyżkę mąki i zalewamy połową letniego mleka - mieszamy, aż składniki się połączą i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Cukier miksujemy z jajkami na puch. Mąkę wsypujemy do miski dodajemy sól i masę jajeczną, wyrośnięte drożdże oraz pozostałe mleko i rozpuszczoną margarynę. Całość dokładnie zagniatamy, aż ciasto będzie gładkie i elastyczne oraz będzie odchodziło od rąk i miski. Takie ciasto odkładamy w ciepłe miejsce i przykrywamy ściereczką, tak na ok 2h. Po tym czasie ciasto dzielimy na dwie części. Każdą rozwałkowujemy na prostokąt. Zachowując odstęp ok 5 cm od boków, środek posypujemy kakao, a następnie cukrem do smaku. Na koniec margarynę kroimy w cienkie plasterki i układamy na kakao. Ciasto zwijamy w roladę a następnie nacinamy przez środek, lecz musimy uważać by nie rozciąć do końca ciasta. Ciasto delikatnie, szybkim ruchem odwracamy jednym końcem. Takie ciasto wkładamy do formy keksowej wyłożonej papierem do pieczenia i pozostawiamy na ok 20 min, aż ciasto podrośnie, a następnie pieczemy ok 35 min.w temp. 180'C aż się zarumieni. Pod koniec pieczenia smarujemy ciasto wodą z cukrem. Smacznego !!