Sposób przygotowania:
Drożdżowe bułeczki na ciepło
Mleko delikatnie podgrzewamy, dodajemy do niego drożdże oraz cukier, mieszamy. Do dużej miski przesiewamy mąkę, dodajemy sól, rozczyn mleczno- drożdżowy oraz olej. Całość wyrabiamy łyżką i pozostawiamy do wyrośnięcia pod przykryciem, w ciepłym miejscu. Pierś z kurczaka myjemy, kroimy na drobną kostkę i podsmażamy na oleju, Doprawiamy przyprawami i mieszamy. Dodajemy cebulkę drobno pokrojoną oraz pieczarki. Całość smażymy aż do wyparowania wody. Wsypujemy przepłukaną i odcedzoną kukurydzę. Wyrośnięte ciasto ponownie wyrabiamy na blacie podsypanym mąką. Dzielimy na pół, wałkujemy. Dużym kubkiem wykrawamy krążki, nakładamy farsz, przykrywamy drugim, zlepiamy tworząc szerokie krawędzie. Szklanką wycinamy małe bułeczki. Pozostałe ciasto ponownie wyrabiamy i wałkujemy, aż do końca:) Każdą bułeczkę smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy serem. Pozostawiamy ok 30 minut do ponownego wyrośnięcia i pieczemy ok 15 minut w temp. 180st C.