gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1030]

Drożdżowe bułeczki z dżemem jabłkowo-dyniowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przepyszne bułeczki drożdżowe z dżemem jabłkowo-dyniowym z dodatkiem cynamonu. Polecam wypróbowanie przepisu ;)

Drożdżowe bułeczki z dżemem jabłkowo-dyniowym Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Drożdżowe bułeczki z dżemem jabłkowo-dyniowym

Dżem;

Ciasto;

Dodatkowo;

Sposób przygotowania:

Drożdżowe bułeczki z dżemem jabłkowo-dyniowym
Dżem;

Jabłka obieramy i kroimy w kosteczkę.

Dynię obieramy i trzemy na tarce o małych oczkach.

Na patelnię wrzucamy masło, cukier, jabłka i dynię. Dusimy na małym ogniu aż jabłka się lekko rozpadną, około 30 minut. Studzimy.

Ciasto;

Do mleka dodajemy drożdże i cukier, mieszamy i odstawiamy na 20 minut.

Następnie dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto.

Ciasto powinno być gładkie i elastyczne. Odstawiamy na 1 godzinę w ciepłe miejsce.

Ciasto i dżem dzielimy na dwie części.

Wałkujemy ciasto, smarujemy dżemem, zwijamy w rulon. Kroimy plastry około 2 cm.

Wykładamy na blaszkę.

To samo robimy z drugim ciastem.

Posypujemy cynamonem.

Pieczemy 35-40 mimut w 180 stopniach.

Smacznego ;)
Drożdżowe bułeczki z dżemem jabłkowo-dyniowym
Ciasto powinno być gładkie i elastyczne. Odstawiamy na 1 godzinę w ciepłe miejsce.
Drożdżowe bułeczki z dżemem jabłkowo-dyniowym
Wałkujemy ciasto, smarujemy dżemem, zwijamy w rulon. Kroimy plastry około 2 cm.
Drożdżowe bułeczki z dżemem jabłkowo-dyniowym
Posypujemy cynamonem.Pieczemy 35-40 minut w 180 stopniach.