Sposób przygotowania:
Drożdżowe bułeczki z pieczarkami
Przygotować zaczyn: drożdże z łyżką cukru rozpuścić w 1/2 szklanki ciepłego mleka, zaczekać aż zaczyn wyrośnie. Następnie wyrabiamy ciasto: do mąki wlewamy zaczyn, dodajemy resztę mleka i masło oraz przyprawy - ciasto wyrabiamy tak długo aż zacznie "odchodzić od rąk". Odstawiamy do wyrośnięcia. FARSZ: pieczarki myjemy i obieramy następnie kroimy i smażymy na maśle z dodatkiem ziarenek smaku; ser żółty trzemy na tarce o grubych oczkach i dodajemy do wystudzonych pieczarek. Ciasto rozwałkowujemy i szklanką wycinamy kółka na które nakładamy farsz - zawijamy. Na wysmarowanej blasze bułeczki układamy zawinięciem w dół i pieczemy 12 minut w 220 stopniach. RADA: ja z reguły farsz przygotowuję sobie wieczorem a następnego dnia rano zabieram się za ciasto:)